top of page
Over mij

Ik ben Miranda Spaanderman (1966), getrouwd en heb 4 kinderen. Woonachtig in het prachtige Beek, met uitkijk op de Vossenberg.

Voor de kinderen had ik naast de reguliere zorg ook gekozen voor een andere wijze van herstellen. Het ene kind had baat bij osteopathie, het andere bij fytotherapie en de derde knapte op door een zachte vorm van massage.

Toen ik zelf in de lappenmand terecht kwam en mijn pogingen om zelf weer in balans te komen niet lukten, koos ik voor acupunctuur en Chinese kruidentherapie. Ik knapte zienderogen op en vond mijn evenwicht na enkele behandelingen weer terug.

Mijn fascinatie voor traditionele Chinese geneeswijze was daarmee gewekt. Met veel enthousiasme heb ik naast de opleiding Westerse Medische Basiskennis de opleidingen Acupunctuur, TuiNa therapie en Chinese kruidenformules voor TCM therapeuten gevolgd.

Ik houd ervan om met mensen te werken. Iets voor ze te kunnen betekenen. Wat me erg aantrekt in de Chinese Geneeswijze is het holistische uitgangspunt, waarbij jij als mens centraal staat en niet alleen je klacht. Niet alleen je fysieke conditie, maar ook je emotionele, mentale en spirituele welbevinden zijn van belang. Ze zijn nauw met elkaar verbonden en vormen een dynamisch geheel.

 

Persoonlijke aandacht en zorg zijn voor mij daarin belangrijke speerpunten. De tijd voor iemand nemen en aandachtig luisteren zijn aspecten die ik heel belangrijk vind om zo tot een effectieve  behandeling te kunnen komen.

Opleidingen /bijscholingen

Traditionele Chinese geneeskunde is een prachtig vak en altijd in beweging. Het is daarom belangrijk hierin te blijven meebewegen.
Om op de hoogte te blijven en om mij verder te ontwikkelen volg ik jaarlijks bijscholingen en/of opleidingen.
IMG_0027 2.jpg

Niemand is hetzelfde en dat is waar Chinese Geneeswijze verschilt in de reguliere geneeskunde. Daar zit dan ook de kracht van Acupunctuur, Chinese massage of Chinese kruidentherapie: een persoonlijke aanpak voor het herstellen van jouw natuurlijk evenwicht.

Belangrijke informatie
Ik sta ingeschreven bij KvK en ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, NVTCG ZHONG

Verder ben ik aangesloten bij de KAB, Koepel Alternatieve Behandelwijzen. Een koepelorganisatie die zorg draagt voor afhandeling van klachten en sta ik geregistreerd bij het AGB-register (Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners) 

Registratienummers worden op elke factuur vermeld

bottom of page