traditionele Chinese geneeswijze
Wat is traditionele Chinese geneeswijze?

Traditionele Chinese geneeswijze wordt al duizenden jaren gepraktiseerd en heeft een holistische visie. Volgens deze visie hangt alles met elkaar samen; de totale mens, dat wil zeggen lichaam, geest en ziel, maar ook zijn omgeving, leefstijl en erfelijke bagage.

Ze vormen een dynamisch geheel en beïnvloeden elkaar.

Chinese geneeswijze heeft een eigen fysiologie, diagnostiek en behandelmethoden om ziekten te voorkomen, te genezen, klachten te verlichten en het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Acupunctuur, Chinese fytotherapie (kruidentherapie), TuiNa -massage therapie en Qigong (bewegingsleer) zijn de belangrijkste pijlers.

Gezondheid bestaat uit een energetisch evenwicht

In TCG draait alles om een energetische balans. 

Wanneer er harmonie heerst, zal Qi of levensenergie vrij in ons lichaam stromen en zullen we ons vitaal en gezond voelen.

Verstoring van de harmonie veroorzaakt disbalans in onze energiehuishouding. Een disbalans uit zich in blokkades of stagnaties van Qi in het lichaam. Deze blokkades of stagnaties geven klachten en/of pijn.

Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe    ~Socrates
_edited_edited.jpg
KvK-nummer 70399905
Zhong registratienr. 2018002
2021 © DE VOSSENBERG

DE VOSSENBERG

praktijk voor traditionele Chinese geneeswijze

Van Randwijckweg 27

6573 EH  BEEK - BERG EN DAL

tel. 06 137 22 33 9